Hyppää sisältöön
Tämä sivusto on kehitysvaiheessa. Sivustolla voi ilmetä puutteita toiminnallisuuksissa ja sisällöissä.

Etelä-Savo

Tälle sivulle on koottu Etelä-Savon alueen viranomaisten julkaisemat tiedotteet. 

Uutisia

Etelä-Savo 22 -paikallispuolustusharjoitus tuo harjoitusjoukot Savonlinnaan

Karjalan prikaati
Etelä-Savo 22 -paikallispuolustusharjoitus tuo harjoitusjoukot Savonlinnaan

Karjalan prikaatin johtama paikallispuolustusharjoitus Etelä-Savo 22 järjestetään Savonlinnan alueella 3.-9.9.2022. Harjoituksen painopisteenä on harjoituttaa Puolustusvoimien paikallisjoukkojen tehtäviä sekä Etelä-Savon eri viranomaisten välistä yhteistoimintaa.

Ota yhteyttä Etelä-Savon paikallisjoukkoihin

Alueupseeri
Majuri Etunimi Sukunimi
[email protected]
029 123 456 789

Etelä-Savon paikallisjoukot

Paikallisjoukot kattavat koko maan. Joukkojen sodan ajan tehtäviin kuuluu strategisten kohteiden suojaaminen, alueen valvonta ja erilaiset taistelutehtävät. Normaalioloissa paikallisjoukkoja voidaan käyttää rajoitetusti muiden viranomaisten apuna.

Paikallisjoukot muodostuvat paikallispataljoonista, joiden vastuualue on pääsääntöisesti yksi maakunta. Pataljoonissa on useita komppanioita, muun muassa maakuntakomppanioita.
Etelä-Savon aluetoimisto perustaa paikallispataljoonan, joka vastaa Etelä-Savon alueen puolustamisesta sodan aikana. 

Paikallisjoukoissa toimii oman alueensa hyvin tuntevia reserviläisiä. Paikallisjoukkojen tehtäviä ovat mm.
•    Joukkojen perustaminen
•    Alueiden valvonta ja tärkeiden kohteiden suojaus
•    Erilaiset taistelutehtävät kuten erikoisjoukkojen vastainen toiminta
•    Muiden joukkojen tukeminen ja huolto paikallisesti
•    Muiden viranomaisten tukeminen

Paikallispataljoonan koulutus

Paikallispataljoona harjoittelee aktiivisesti. Normaalioloissa paikallisjoukkojen toiminta painottuu sotilaallisten taitojen kouluttamiseen ja harjoitteluun. Tavoitteena on sodan ajan valmiuksien kehittäminen. Koulutuksessa hyödynnetään Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kursseja, joilla
•    kehitetään johtamis- ja taistelijan taitoja sekä toimimista sodan ajan joukkona ja
•    luodaan valmiudet osallistua virka-aputehtäviin.

Maakuntakomppanian taistelijat voivat osallistua kuntotesteihin. Halukkaat voivat hankkia Puolustusvoimien oikeuksia, kuten ajolupia ja oikeuksia ammuntojen johtamiseen.
Paikallispataljoonan koulutus huipentuu kertausharjoituksiin ja vapaaehtoisiin harjoituksiin. Kaikilla reserviläisillä on lisäksi mahdollisuus osallistua vuosittaisiin ammunta- ja urheilukilpailuihin.

Mukaan toimintaan

Etelä-Savon maakunnan alueella toimii Etelä-Savon maakuntakomppania. Maakuntakomppaniaan voi hakeutua jatkuvasti. Ikäsuosituksena miehistöön kuuluvalla reserviläisellä on alle 40 vuotta ja päällystöön kuuluvalla reserviläisellä alle 50 vuotta.

Voit hakeutua maakuntakomppaniaan tulostamalla hakulomakkeen ja lähettämällä sen allekirjoitettuna Etelä-Savon aluetoimistoon. Hyväksytty hakija kutsutaan varustettavaksi ja allekirjoittamaan sitoumus Etelä-Savon maakuntakomppaniaan. Sitoumus tehdään vähintään kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Hakija sijoitetaan maakuntakomppaniaan, kun sitoumus on tehty. Sitoumus voidaan irtisanoa, mikäli henkilö ei täytä asetettuja vaatimuksia. Reserviläinen voi myös itse irtisanoa sitoumuksen esimerkiksi muuttaessaan pois maakunnasta.

Linkit

•    Hakulomake Etelä-Savon maakuntakomppaniaan

´