Hyppää sisältöön
Tämä sivusto on kehitysvaiheessa. Sivustolla voi ilmetä puutteita toiminnallisuuksissa ja sisällöissä.

Keski-Suomi

Tälle sivulle on koottu Keski-Suomen alueen viranomaisten julkaisemat tiedotteet.

Uutisia

Pirkanmaa 23 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 6.–10. maaliskuuta

Panssariprikaati
Pirkanmaa 23 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 6.–10. maaliskuuta

Panssariprikaatin johtama Pirkanmaa 23 -paikallispuolustusharjoitus kokoaa Puolustusvoimien joukkoja harjoittelemaan yhteistoimintaa viranomaisten ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Kirkon miehet kertaamassa – siviilissä hankittu ihmisten kohtaamisen ammattitaito on arvossaan myös poikkeusoloissa

Panssariprikaati
Kirkon miehet kertaamassa – siviilissä hankittu ihmisten kohtaamisen ammattitaito on arvossaan myös poikkeusoloissa

Puolustusvoimien poikkeusolojen organisaatiossa on mitä erilaisimpia tehtäviä, joissa tarvitaan tietyn ammatin erikoisosaamista. Esimerkiksi tällä viikolla järjestettyyn Päijät-Häme 2/22 -paikallispuolustusharjoitukseen osallistui neljä kirkon palveluksessa olevaa henkilöä, jotka näkevät siviilityössään ihmiselämän koko kirjon iloineen ja murheineen. Puolustusvoimien sodan ajan organisaatiossa heidät on sijoitettu tehtäviin, joissa tästä kokemuksesta on paljon hyötyä.

Aluetoimiston päällikkö ja VMP-upseeri ovat Keski-Suomen aluetoimiston kasvot ympäröivään yhteiskuntaan

Panssariprikaati
Aluetoimiston päällikkö ja VMP-upseeri ovat Keski-Suomen aluetoimiston kasvot ympäröivään yhteiskuntaan

Keski-Suomen aluetoimisto on yksi Panssariprikaatin kolmesta aluetoimistosta ja se sijaitsee Jyväskylän keskustan tuntumassa Tourulassa. Viranomaisyhteistyöhön, maanpuolustustyöhön, vapaaehtoiseen maanpuolustukseen ja reservin koulutukseen liittyvä yhteydenpito on yksi aluetoimiston keskeisistä tehtävistä.

Keski-Suomi 22 harjoituttaa maakunnan reserviläisiä paikallispuolustuksen tehtäviin

Panssariprikaati
Keski-Suomi 22 harjoituttaa maakunnan reserviläisiä paikallispuolustuksen tehtäviin

Panssariprikaatin johtama Keski-Suomi 22 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään Panssariprikaatin toiminta-alueella viikolla 10. Harjoitusjoukot näkyvät pääosin Jyväskylän, Tikkakosken ja Keuruun alueella. Harjoitusjoukkojen käytön painopiste on Keski-Suomen alueella, lisäksi harjoitukseen liittyviä toimintoja toteutetaan Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä ja Kanta-Hämeessä 7. - 11.3.2022.

Ota yhteyttä

Keski-Suomen aluetoimisto

Kapteeni Pekka Tirri
0299 485 115
[email protected]

Keski-Suomen paikallisjoukot

Paikallisjoukot kattavat koko maan. Joukkojen sodan ajan tehtäviin kuuluu strategisten kohteiden suojaaminen, alueen valvonta ja erilaiset taistelutehtävät. Normaalioloissa paikallisjoukkoja voidaan käyttää rajoitetusti muiden viranomaisten apuna.

Paikallisjoukot muodostuvat paikallispataljoonista, joiden vastuualue on pääsääntöisesti yksi maakunta. Pataljoonissa on useita komppanioita, muun muassa maakuntakomppanioita.

Keski-Suomen aluetoimisto perustaa paikallispataljoonan, joka vastaa Keski-Suomen alueen puolustamisesta sodan aikana.

Paikallisjoukoissa toimii oman alueensa hyvin tuntevia reserviläisiä. Paikallisjoukkojen tehtäviä ovat mm.

  • Joukkojen perustaminen
  • Alueiden valvonta ja tärkeiden kohteiden suojaus
  • Erilaiset taistelutehtävät kuten erikoisjoukkojen vastainen toiminta
  • Muiden joukkojen tukeminen ja huolto paikallisesti
  • Muiden viranomaisten tukeminen

Paikallispataljoonan koulutus

Paikallispataljoona harjoittelee aktiivisesti. Normaalioloissa paikallisjoukkojen toiminta painottuu sotilaallisten taitojen kouluttamiseen ja harjoitteluun. Tavoitteena on sodan ajan valmiuksien kehittäminen. Koulutuksessa hyödynnetään Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kursseja, joilla

  • kehitetään johtamis- ja taistelijan taitoja sekä toimimista sodan ajan joukkona ja
  • luodaan valmiudet osallistua virka-aputehtäviin.

Maakuntakomppanian taistelijat voivat osallistua kuntotesteihin. Halukkaat voivat hankkia Puolustusvoimien oikeuksia, kuten ajolupia ja oikeuksia ammuntojen johtamiseen.

Paikallispataljoonan koulutus huipentuu kertausharjoituksiin ja vapaaehtoisiin harjoituksiin. Kaikilla reserviläisillä on lisäksi mahdollisuus osallistua vuosittaisiin ammunta- ja urheilukilpailuihin.

Mukaan toimintaan

Keski-Suomen maakunnan alueella toimivat Päijänteen ja Suomenselän maakuntakomppaniat. Maakuntakomppaniaan voi hakeutua jatkuvasti. Ikäsuosituksena miehistöön kuuluvalla reserviläisellä on alle 40 vuotta ja päällystöön kuuluvalla reserviläisellä alle 50 vuotta.

Voit hakeutua maakuntakomppaniaan tulostamalla hakulomakkeen ja lähettämällä sen allekirjoitettuna Keski-Suomen aluetoimistoon. Hyväksytty hakija kutsutaan varustettavaksi ja allekirjoittamaan sitoumus Päijänteen tai Suomenselän maakuntakomppaniaan. Sitoumus tehdään vähintään kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Hakija sijoitetaan maakuntakomppaniaan, kun sitoumus on tehty. Sitoumus voidaan irtisanoa, mikäli henkilö ei täytä asetettuja vaatimuksia. Reserviläinen voi myös itse irtisanoa sitoumuksen esimerkiksi muuttaessaan pois maakunnasta.

Linkit

Hakemus Keski-Suomen maakuntajoukkoihin

´