Hyppää sisältöön

Keski-Suomi 22 harjoituttaa maakunnan reserviläisiä paikallispuolustuksen tehtäviin

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 22.2.2022 15.39
Tiedote

Panssariprikaatin johtama Keski-Suomi 22 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään Panssariprikaatin toiminta-alueella viikolla 10. Harjoitusjoukot näkyvät pääosin Jyväskylän, Tikkakosken ja Keuruun alueella. Harjoitusjoukkojen käytön painopiste on Keski-Suomen alueella, lisäksi harjoitukseen liittyviä toimintoja toteutetaan Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä ja Kanta-Hämeessä 7. - 11.3.2022.

Harjoitukseen osallistuu henkilökuntaa ja varusmiehiä Panssariprikaatista sekä maakuntien reserviläisiä. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 400 henkilöä ja kymmeniä ajoneuvoja. Harjoituksessa ei käytetä panssaroituja ajoneuvoja eikä siihen liity lentotoimintaa. Harjoituskokonaisuuden johtaa Panssariprikaatin apulaiskomentaja eversti Oula Asteljoki.

Keski-Suomi 22 -harjoituksen tavoitteena on tehostaa ja kehittää henkilökunnan, reserviläisten sekä varusmiesten osaamista omassa poikkeusolojen tehtävässä sekä reserviläisten osaamista erityisesti paikallispuolustuksen tehtävissä. Keskeisenä teemana harjoituksessa on paikallispuolustuksen valmius ja kyky taistelutehtäviin sekä reservin monimuotoiset tehtävät paikallispuolustuksessa. Viranomaisyhteistyön osalta harjoituksessa korostuu yhteisen tilannekuvan muodostaminen yhteistoiminnassa Keski-Suomen pelastuslaitoksen ja Sisä-Suomen poliisin kanssa.   

Keski-Suomi 22 on yksi kuudesta Maavoimien viikoilla 9 ja 10 toteutettavista paikallispuolustusharjoituksesta eri puolilla Suomea. Keski-Suomi 22 -harjoitusta voi sosiaalisessa mediassa seurata aihetunnisteilla

#keskisuomi22 
#pspr 
#paikallispuolustus 
#paikallisturvallisuus
#paikallispuolustajat ja 
#reservinura.

 

Harjoitukset ja ammunnat Joukko-osasto Keski-Suomi
´