Ajankohtaista
-
21.11.2024 07:25Aluehallintovirasto
-
20.11.2024 16:06Kaartin jääkärirykmentti
-
20.11.2024 12:35Länsi-Uudenmaan poliisilaitos
-
20.11.2024 09:52Länsi-Uudenmaan poliisilaitos
-
19.11.2024 15:27Helsingin poliisilaitos
-
19.11.2024 13:53Itä-Uudenmaan poliisilaitos
-
19.11.2024 12:05Aluehallintovirasto
-
19.11.2024 11:30Itä-Uudenmaan poliisilaitos
-
19.11.2024 07:59Aluehallintovirasto
-
18.11.2024 15:18HUS
Uutisia
Arrow 23 -harjoituksen joukkoja näkyy liikenteessä
Osa Panssariprikaatin johtaman Arrow 23 -harjoituksen kalustosta ja henkilöstöstä poistuu Niinisalosta 5.–7.5.2023. Myös harjoitukseen osallistuvien liittolaisten kalustoa ja henkilöstöä näkyy liikenteessä harjoituksen paluumarsseilla.
Pääkaupunkiseudun Kehä 23 -paikallispuolustusharjoituksessa vahva reserviläis- ja viranomaisedustus
Kaartin jääkärirykmentin johtama Kehä 23 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 2.–10.3.2023 Uudenmaan alueella.
Rauniopelastustehtävä opetti yhteistoimintaa vaikeassa tilanteessa – rauniokoirat mukana etsinnöissä
Viranomaisten yhteistoimintaharjoituksessa Espoon Viherlaakson vanhalla terveysasemalla harjoiteltiin 6.9.2022 toimintaa tuhoisan räjähdeonnettomuuden jälkeen. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos johti pelastustoimintaa, jota Kaartin jääkärirykmentin reserviläisistä ja henkilökunnasta koostettu pelastusjoukkue tuki.
Paikallispuolustusharjoitus Kehä 1/22 tuo jälleen viranomaisyhteistoimintaa Uudellemaalle
Kaartin jääkärirykmentin johtama Kehä 1/22 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 6.-11.3.2022 Uudenmaan alueella. Harjoitusjoukkojen vahvuus on noin 740 henkilöä koostuen varusmiehistä, reserviläisistä ja henkilökunnasta. Harjoituksen johtaa Kaartin jääkärirykmentin apulaiskomentaja, eversti Vesa Laitonen.
Reserviläiset vahvasti mukana syksyn Kehä 22 -paikallispuolustusharjoituksessa
Kaartin jääkärirykmentin johtama, vuoden 2022 toinen Kehä 22 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 2.-9.9.2022 pääkaupunkiseudun ja Länsi-Uudenmaan alueella. Harjoitusjoukkojen vahvuus on noin 1100 henkilöä koostuen varusmiehistä, reserviläisistä ja henkilökunnasta. Harjoituksen johtaa Kaartin jääkärirykmentin apulaiskomentaja, eversti Vesa Laitonen.
Uudenmaan paikallisjoukot
Paikallisjoukot kattavat koko maan. Joukkojen sodan ajan tehtäviin kuuluu strategisten kohteiden suojaaminen, alueen valvonta ja erilaiset taistelutehtävät. Normaalioloissa paikallisjoukkoja voidaan käyttää rajoitetusti muiden viranomaisten apuna.
Paikallisjoukot muodostuvat paikallispataljoonista, joiden vastuualue on pääsääntöisesti yksi maakunta. Pataljoonissa on useita komppanioita, muun muassa maakuntakomppanioita.
Uudenmaan aluetoimisto perustaa paikallispataljoonia, jotka vastaavat Uudenmaan alueen puolustamisesta sodan aikana.
Paikallisjoukoissa toimii oman alueensa hyvin tuntevia reserviläisiä. Paikallisjoukkojen tehtäviä ovat mm.
- Joukkojen perustaminen
- Alueiden valvonta ja tärkeiden kohteiden suojaus
- Erilaiset taistelutehtävät kuten erikoisjoukkojen vastainen toiminta
- Muiden joukkojen tukeminen ja huolto paikallisesti
- Muiden viranomaisten tukeminen
Paikallispataljoonan koulutus
Paikallispataljoona harjoittelee aktiivisesti. Normaalioloissa paikallisjoukkojen toiminta painottuu sotilaallisten taitojen kouluttamiseen ja harjoitteluun. Tavoitteena on sodan ajan valmiuksien kehittäminen. Koulutuksessa hyödynnetään Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kursseja, joilla
- kehitetään johtamis- ja taistelijan taitoja sekä toimimista sodan ajan joukkona ja
- luodaan valmiudet osallistua virka-aputehtäviin.
Maakuntakomppanian taistelijat voivat osallistua kuntotesteihin. Halukkaat voivat hankkia Puolustusvoimien oikeuksia, kuten ajolupia ja oikeuksia ammuntojen johtamiseen.
Paikallispataljoonan koulutus huipentuu kertausharjoituksiin ja vapaaehtoisiin harjoituksiin. Kaikilla reserviläisillä on lisäksi mahdollisuus osallistua vuosittaisiin ammunta- ja urheilukilpailuihin.
Mukaan toimintaan
Uudenmaan maakunnan alueella toimivat Helsingin, Itä-Uudenmaan, Keski-Uudenmaan, Raaseporin ja Hiidenveden maakuntakomppaniat. Maakuntakomppaniaan voi hakeutua jatkuvasti. Ikäsuosituksena miehistöön kuuluvalla reserviläisellä on alle 40 vuotta ja päällystöön kuuluvalla reserviläisellä alle 50 vuotta.
Voit hakeutua Uudenmaan maakuntakomppanioihin ilmoittautumalla Maanpuolustuskoulutus MPK:n Etelä-Suomen maanpuolustuspiirin valmiuspäälliköille. Tältä sivulta löytyvät valmiuspäälliköiden yhteystiedot ja muuta tietoa piirin toiminnasta. Hyväksytty hakija kutsutaan varustettavaksi ja allekirjoittamaan sitoumus maakuntakomppaniaan. Sitoumus tehdään vähintään kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Hakija sijoitetaan maakuntakomppaniaan, kun sitoumus on tehty. Sitoumus voidaan irtisanoa, mikäli henkilö ei täytä asetettuja vaatimuksia. Reserviläinen voi myös itse irtisanoa sitoumuksen esimerkiksi muuttaessaan pois maakunnasta.