Hyppää sisältöön

Ensimmäisessä paikallisturvallisuuden opetustilaisuudessa varaudutaan laaja-alaiseen vaikuttamiseen

Maavoimat
Julkaisuajankohta 7.12.2023 15.44
Tiedote

Maavoimat tukee Aluehallintovirastojen paikallisturvallisuuden opetustilaisuuksien järjestämistä eri paikkakunnilla tämän ja ensi vuoden aikana. Opetustilaisuudet keskittyvät laaja-alaisen vaikuttamisen ilmiöön Suomessa. Tilaisuuksien sisällöstä vastaa Laaja-alaisen vaikuttamisen torjunnan osaamiskeskus Utin jääkärirykmentistä.

Opetustilaisuuksien tavoitteena on lisätä yhteiskunnan kannalta kriittisten toimijoiden tietoisuutta laaja-alaisesta vaikuttamisesta ja edistää mahdollisuuksia tunnistaa vaikuttamisyrityksiä. Paikallisturvallisuus rakentuu viranomaisten, elinkeinoelämän, paikallisjoukkojen ja alueen asukkaiden yhteisestä varautumisesta, osaamisesta ja harjoittelusta.

Ensimmäisen paikallisturvallisuuden opetustilaisuus järjestetään Oulussa torstaina 14.12.2023. Tilaisuuteen on kutsuttu Pohjois-Suomen alueen viranomaisia sekä elinkeinoelämän edustajia. Oulun tilaisuuden järjestelyistä vastaa Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ja Kainuun prikaati yhteistyössä Maavoimien esikunnan kanssa. Opetustilaisuus sisältää aamupäivän julkisen osuuden ja iltapäivän rajoitetun osuuden.

Tilaisuuden julkista osuutta voi seurata suorana verkossa. Livestream on myös katsottavissa Maavoimien ja Kainuun prikaatin sosiaalisessa mediassa.

Livestream 14.12.2023:

  • 8.30 Tilaisuuden avaus
  • 8.45 Laaja-alainen vaikuttaminen ja siihen varautuminen – tapaustarkastelussa Venäjän sota Ukrainassa / sotilasprofessori, everstiluutnantti Marko Palokangas, Maanpuolustuskorkeakoulu
  • 9.45 Laaja-alaisen vaikuttamisen uhkamalli / everstiluutnantti Mika Mäenpää, Maavoimien esikunta
  • 10.15 Livestream päättyy
Pohjois-Pohjanmaa
´