Hyppää sisältöön

Paikallispuolustusharjoitus Pohjoinen 2/22 

Jääkäriprikaati
Julkaisuajankohta 23.8.2022 12.46
Tiedote
Kuvituskuva

Lapin alueen paikallispuolustajat jatkavat yhteistoiminnan harjoittelua moniviranomaistilanteissa Pohjoinen 2/22 -paikallispuolustusharjoituksessa 5.–9.9.2022 Rovaniemi–Kittilä–Sodankylä alueella.

Harjoitukseen osallistuu Jääkäriprikaatin ja Lapin lennoston joukkoja sekä henkilöstöä Lapin rajavartiostosta, Lapin poliisilaitoksesta, Lapin pelastuslaitoksesta, Lapin sairaanhoitopiiristä, Lapin aluehallintovirastosta, Kittilän kunnasta ja Finaviasta. Puolustusvoimien joukkojen vahvuus on noin 300 henkilöä ja 95 ajoneuvoa.
Harjoituksen johtaa Jääkäriprikaatin apulaiskomentaja, eversti Jukka Kotilehto. 

Harjoituksen tavoitteena on kehittää valmiutta ja puolustuskykyä Lapin alueella, harjaannuttaa henkilöstöä paikallispuolustustehtävissä sekä syventää käytännön yhteistyötä moniviranomaistilanteissa.
 
Harjoitus näkyy Kittilässä 5.–7.9. lentokentän alueella ja 5.–9.9. Kumputunturin alueella. Alueilla liikkuu puolustusvoimien, pelastuslaitoksen, poliisin, rajavartiolaitoksen ja sairaanhoitopiirin kalustoa ja henkilöstöä. 
Kittilän lentokentällä harjoitteluun käytettävä alue on eristetty ja sotilaspoliisit ohjaavat liikennettä. 
Kumputunturin alueella ei rajoiteta tarpeettomasti alueella liikkumista. Aktiivisen vaiheen ajaksi harjoitteluun käytettävä alue eristetään. Pyydämme mahdollisuuksien mukaan välttämään liikkumista alueella 5.–9.9. ja noudattamaan ohjausta ja varoituksia kohdatessanne harjoitusjoukkoja. 

Harjoitusjoukot käyttävät sivullisille vaarattomia, mutta melua aiheuttavia paukkupatruunoita.

Harjoitusta voi seurata:
Maavoimien harjoitukset sivustolla: Paikallispuolustusharjoitukset - Maavoimat

Sosiaalisen median kanavilla aihetunnisteilla #pohjoinen222 #paikallisturvallisuus #paikallispuolustajat

 Facebook.com/JaakariPR ja Facebook.com/maavoimat
 Twitter.com/JaakariPR ja Twitter.com/maavoimat
 Instagram.com/maavoimat

Maavoimien tiedote: Paikallispuolustusharjoituksilla vahvistetaan yhteistä turvallisuutta – katso miten alueellasi harjoitellaan syyskuun alussa - Puolustusvoimat

´