Hyppää sisältöön

Porin prikaati harjoittelee paikallispuolustusta Varsinais-Suomen alueella

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 23.8.2022 13.37
Tiedote
varusmiehiä selkä kameraan päin, taustalla poliisiauto

Naantalin ja Raision alueelle keskittyvä Porin prikaatin johtama paikallispuolustusharjoitus Naantali-Raisio 22 kokoaa yhteen noin 1 200 henkilön vahvuisen harjoitusjoukon 4.–9. syyskuuta. Harjoitukseen osallistuu Porin prikaatin lisäksi joukko alueen viranomaisia, Naantalin ja Raision kaupungit sekä alueen yrityksiä ja toimijoita.

Harjoitustoiminta alkaa ampumaharjoitusvaiheella Säkylän Huovinrinteellä 2. syyskuuta. Harjoitukseen osallistuu sotilaita Porin prikaatin lisäksi Merivoimien esikunnasta, Rannikkolaivastosta, Satakunnan lennostosta, Ilmasotakoululta ja 2. Logistiikkarykmentistä. Suurin osallistujamäärästä koostuu Varsinais-Suomen alueen reserviläisistä, joita harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 550. Varusmiehiä harjoitukseen osallistuu noin 450 ja Puolustusvoimien kantahenkilökuntaan kuuluvia 200. Harjoituksen yhtenä tavoitteena on harjaannuttaa henkilöstöä ja kouluttaa reserviläisiä ja varusmiehiä paikallispuolustuksen tehtäviin, kuten kohteiden suojaamiseen, aluevalvontaan ja virka-avun antamiseen toiselle viranomaiselle.

Paikallispuolustuksen lisäksi harjoituksen keskeisiin pääteemoihin lukeutuu moniviranomaisyhteistyö.  Harjoituksessa kehitetään paikallispuolustuksen toimeenpanoa yhteistoiminnassa muiden viranomaisten kanssa paikallispuolustuksen konseptin mukaisesti. Harjoituksen tavoitteena on muun muassa yhteisen tilannekuvan jakaminen sekä sen muodostaminen eri viranomaisten välillä. Harjoitukseen osallistuu muun muassa Lounais-Suomen poliisilaitos, Varsinais-Suomen pelastuslaitos, Rajavartiolaitos, Maanpuolustuskoulutus, Naantalin ja Raision kaupungit sekä niiden omistamia tai alueella toimivia liikelaitoksia.

Harjoituksen johtajana toimii Porin prikaatin apulaiskomentaja, eversti Riku Suikkanen.

Harjoituksen aikana eri puolilla Naantalia ja Raisiota näkyy harjoitukseen kuuluvaa kalustoa sekä aseistettuja sotilaita. Ulkopuolisille aiheutuvaa häiriötä ja haittaa pyritään välttämään, mutta harjoitus voi aiheuttaa hetkellisiä liikennekatkoksia ja meluhaittaa. Harjoitusampumatarvikkeita käytettäessä meluvaara-alue on huomioitu.

Paikallisturvallisuutta ympäri Suomen

Naantali-Raisio 22 -harjoitus on yksi kuudesta Maavoimien johtamasta paikallispuolustusharjoituskokonaisuudesta, joita järjestään kaksi kertaa vuodessa ympäri Suomen.

Harjoitusta voi seurata Maavoimien ja Porin prikaatin sosiaalisen median kanavissa asiatunnisteilla: #naantaliraisio22, #paikallispuolustus ja #porpr.

www.facebook.com/maavoimat
www.twitter.com/maavoimat @maavoimat
www.instagram.com @Maavoimat
www.facebook.com/PorinPR
www.twitter.com/porinpr @PorinPR
 

´