Hyppää sisältöön

Reserviläisten koulutustapahtuma näkyy Porissa ja Vaasassa

Porin prikaati
Julkaisuajankohta 27.10.2023 12.37
Tiedote
Kuvassa kaksi taisteluvarustuksessa olevaa reserviläistä asemissa kuljetuskontin nurkalla Ärjy 22 -harjoituksessa. Kuvaaja: Pasi Lindroos

Porin prikaati johtaa Ärjy 23 -harjoituksen Porissa ja Vaasassa 3.–5.11.2023. Reserviläisille suunnattuun koulutustapahtumaan osallistuu yhteensä noin 130 henkeä.

Viikonlopun harjoitukseen osallistuu Pohjanmaan alueen reserviläisiä, kouluttajia Maanpuolustuskoulutus (MPK) Pohjanmaan maanpuolustuspiiristä ja Pohjanmaan poliisilaitoksesta sekä varusmiehiä ja henkilökuntaa Porin prikaatista. Harjoituksen päätavoitteena on kouluttaa ja harjaannuttaa reserviläisiä paikallispuolustuksen eri toimintoihin, kuten johtamistehtäviin sekä vaarallisten henkilöiden etsintään ja kiinniottoon rakennetulla alueella.

Harjoitus voi näkyä joukkojen sekä ajoneuvojen liikkeenä Säkylästä, Niinisalosta, Vaasasta ja Seinäjoelta Poriin sekä läsnäolona Porin Turvallisuuskeskuksen ja Vaasan Virastotalon alueilla. Harjoituksen aikana pyritään välttämään ulkopuolisille aiheutuvaa häiriötä ja haittaa.

´